Ajaloolise Tarbeklaasi nostalgilised tooted erutavad kollektsionääre

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Lili Morgen Klaasmägi kogub kaunist sarja "Inna".
Lili Morgen Klaasmägi kogub kaunist sarja "Inna". Foto: Lili Morgen Klaasmägi

Vanad esemed omandavad teatud aja möödudes uue väärtuse. Nii avastati piirangute ajal kodus istudes, et kapis tolmuvad Tarbeklaasi nõud äratavad kollektsionääride huvi, ja hakati internetis surfama.

Tarbeklaasi esemete huviline Lili Morgen Klaasmägi rääkis, et vanade asjade vastu on tal alati kerge nõrkus olnud. Ühe majapidamise likvideerimisel päästis naine mitu vana eset, muu hulgas klaasesemeid. Kuna perel on kaunis taastatud ja koosviibimisteks kohandatud tallihoone, leidis ta, et sinna sobivad Tarbeklaasi jooginõud väga hästi. “Ma olin enne suurt kogumisbuumi sammukese ees,” ütles naine. “Tänu sellele pole ennast nõude pärast pankrotti ajanud, sest hinnad on hetkel juba kolossaalsed. See on täiesti uskumatu, mis toimub.”

Ta pakkus välja, et koroonast tingitud liikumispiirangu aeg tõmbas huvi Tarbeklaasi toodangu ja muu vanavara kogumise vastu eriliselt käima. Kõik istusid kodudes, koristasid oma majapidamisi, ühtlasi on tõusnud nostalgialaine ja internet on igaühele kättesaadav. “Eks Tarbekaas ole vaese inimese Lorup,” rääkis naine. “Ja seda on tundavalt rohkem säilinud veel. Kataloogid on alles ja info liigub paremini. Kui kümmekond Tarbeklaasi vaasi maha müüa, siis saaks juba ühe korraliku Lorupi vaasi osta.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles