Riik toetab Lääne-Virumaa teede korrashoidu

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Tamsalu Paide maantee ehitus.
Tamsalu Paide maantee ehitus. Foto: Ain Liiva

14. jaanuaril otsustas valitsus toetada kohalike omavalitsuste teede ja tänavate korrashoidu kogusummas 17,2 miljoni eurot. Enamik toetust saavatest objektidest peaks valmima sel aastal.

Majandus- ja taristuminister Taavi Aasa sõnul parandab kohalike teede korrashoid vahetult inimeste elutingimusi, soodustab ettevõtlust ning turgutab ehitussektorit. "Kohalikel omavalitsustel on teid, mis vajavad korrastamist, aga tihtipeale jääb oma vahenditest väheks ning remont ootab teadmata tulevikku. Riik on viimase aastaga praktiliselt kolmekordistanud kohalike teede korrastamisse mineva toetuse ning see on osutunud tulemuslikuks – võidavad nii kohalikud elanikud kui ka ettevõtjad."

Tapa vallas saab Tamsalu Paide maantee ehitus tuge 100 000 eurot ning Tapa linna Valgejõe puiestee, Leina tänava ja Õuna tänava ehitus 385 000 euro ulatuses.

Rakvere linnas toetatakse kolme objekti ehitust. 450 000 eurot saab toetust Ilu puiestee ning Ilu puiestee ja Fr. R. Kreutzwaldi tänava ristmiku uuendamise projekt. Selle raames ehitatakse valmis lõik raudteeäärsest Jaama puiesteest kuni Fr. R. Kreutzwaldi tänavani ning renoveeritakse ka ristmik ise Maidla oja sillast kuni ringteeni. Tööde tulemusel kaob lõpuks ära eritasandiline ühenduskoht, mis rajati ajutise lahendusena Rakvere ringtee ja viadukti renoveerimise aegu.  

Jätkub ka ettevõtlust toetavate ligipääsuteede ehitus: Näituse tänava remondiks eraldati 100 000 eurot ja Teliku tänava ehituseks Lennuvälja tööstusalal 40 000 eurot.

 "Ilu puiestee ja Kreutzwaldi tänava ristmiku renoveerimise järel valmib kuus aastat ehitatud uues kvaliteedis liikluskoridor Rakvere ringteelt mööda Ilu puiesteed, Jaama ning Raudtee tänavat ja Arkna teed Kunda suunal. Näituse tänav lõpetab aga kolm aastat kestnud Moonaküla teedevõrgu korrastustööd. Loodetavasti aastateks," selgitas Rakvere linnavolikogu esimees Mihkel Juhkami.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles