Loodav koalitsioon on rahva seas eelistatuim

BNS
Copy
Küsitluse kohaselt eelistavad inimesed reformierakonna ja keskerakonna loodavat koalitsiooni. Pildil reformierakonna esimees Kaja Kallas (vasakul) ja keskerakonna eestkõneleja Mailis Reps.
Küsitluse kohaselt eelistavad inimesed reformierakonna ja keskerakonna loodavat koalitsiooni. Pildil reformierakonna esimees Kaja Kallas (vasakul) ja keskerakonna eestkõneleja Mailis Reps. Foto: Madis Veltman

Ühiskonnauuringute instituudi tellimusel tehtud küsitlusest selgub, et 35 protsenti inimestest eelistab kõige enam reformierakonna ja keskerakonna koalitsiooni.

Tulenevalt riigikogu jõuvahekordadest pakkus küsitlusfirma Norstat Eesti 13. ja 14. jaanuaril korraldatud küsitlusel vastajatele mitu koalitsiooni koosseisu. Reformierakonna ja keskerakonna koalitsiooni eelistab 35 protsenti vastanutest, reformierakonna, Isamaa ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) koalitsiooni 23 protsenti, keskerakonna, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE), ja Isamaa koalitsiooni 18 protsenti, keskerakonna, EKRE ja SDE koalitsiooni viis protsenti ning reformierakonna ja EKRE koalitsiooni kaks protsenti vastanutest.

18 protsenti vastanuist ei osanud valida ühtegi koalitsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles