Tapa vallas avatakse perekodu

Copy
Jaanuari teises pooles avatakse Pika Perekodu Tapal Pikal tänaval, kus asutakse teenust osutama kuuele kooliealisele lapsele.
Jaanuari teises pooles avatakse Pika Perekodu Tapal Pikal tänaval, kus asutakse teenust osutama kuuele kooliealisele lapsele. Foto: Ain Liiva

Seni on Tapa vallas puudunud asenduskoduteenust vajavatele lastele mõeldud perekodu. Jaanuari teises pooles avatakse Pika Perekodu Tapal Pikal tänaval, kus asutakse teenust osutama kuuele kooliealisele lapsele.

Teenust hakkab pakkuma MTÜ MyntHouse ning uksed avatakse praeguse plaani kohaselt jaanuari lõpus, kui päästeametilt ja terviseametilt on vajalikud load ja dokumendid kätte saadud. Pika Perekodu juhataja Tiina Parmasto rääkis, et praegu on kõik veel lubade taga kinni, muu on toredate aitajate abiga valmis ning oodatakse avamist. “Ainult toolid on need, mis on vaja osta, aga need tulebki osta vastavalt laste vajadustele,” rääkis juhataja. Perekodu toimib perevanemate süsteemi põhjal, perevanemad töötavad viie, kümne või viieteistkümne päeva kaupa. Selline peresüsteem võimaldab tekitada lastele tunde, et nad elavad kui päris kodus.

Tapa vallast on veidi üle kolmekümne lapse perekodudes üle Eesti. Iga omavalitsus maksab teenuse eest, mis on perekoduti erinev. Vallavanem Riho Tell kommenteeris: “Tapa vallast on kõik lapsed üle Eesti eri perekodudes. Järjekorda ei ole, kõik lapsed on olukorra tekkides paigutatud pere- või asenduskodudesse.” Vallavanema sõnul on kõikide laste puhul leitud lahendus vastavalt olukorrale võimalikult kiiresti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles