Käivad hoogsad ettevalmistused Viru maratoniks

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Mõedaku suusarajad.
Mõedaku suusarajad. Foto: Evi torm

Käimas on hoogsad ettevalmistused 35. Viru maratoniks. Paralleelselt oodatakse valitsuse otsust maratoni korraldamise kohta.

"Lõpuks ometi on lumi maha tulnud ja seda jätkub kenasti igale poole üle Eesti. Ettevalmistused Viru maratoniks on juba pikemalt aega olnud täies hoos – rajapõhjad on sisse sõidetud, rada on paigas ja ka muud maratoniga seotud ettevalmistused käivad. Kui nüüd ilm peab, siis selle poolest lubab tulla väga kena maraton," rääkis 35. Viru maratoni peakorraldaja Evi Torm. "Samas hetkel tuleb veel oodata valitsuse otsust, mis peaks saabuma juba lähiajal. Sellest tulenevalt pikendasime soodushinnaga registreerumist reede õhtuni."

35. Viru maraton on Estoloppeti maratonisarjas juba 101. suusamaraton, kus suusatajad saavad end Mõedakul proovile panna nii 42 kilomeetri kui ka 21 kilomeetri pikkusel rajal. Evi Tormi sõnul on sel aastal oodata mõningaid muudatusi Viru maratoni rajaplaanis. "Oleme muutnud natuke raja lõpuosa, kuhu kõiki mägesid ja tõuse sel korral sisse ei pannud, ehk rada on võrreldes varasemate aastatega grammi võrra kergem," kirjeldas Evi Torm uuendusi.

Estoloppeti sarja peakorraldaja Raivar Vaher lisas, et hetkel oodatakse pingsalt valitsuse otsust spordivõistluste korraldamise kohta värskes õhus ning loodetavasti kuulutab valitsus täpsema olukorra ja kehtivad piirangud välja juba sel neljapäeval, et harrastussportlastele suusamaratonide hooaeg avatuks kuulutada.  

"Sel põhjusel oleme pikendanud Viru maratonile soodushinnaga registreerumist kuni reede õhtuni ning jagame kohe esimesel võimalusel osalejatele täpsemat infot," lausus Vaher.

Estoloppet sari koondab endas kuut suusamaratoni ja populariseerib suusasporti kui meeldivat, looduslähedast ja keskkonnasõbralikku vaba aja veetmise viisi. MTÜ Estoloppet sarja kuuluvad Viru maraton, Alutaguse maraton, Tamsalu–Neeruti maraton, Tartu maraton, Tallinna suusamaraton ja Haanja maraton.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles