Suusamaratonid said rohelise tule

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Suusatajaid ootavad Tamsalu–Neeruti suusamaraton ja Viru maraton.
Suusatajaid ootavad Tamsalu–Neeruti suusamaraton ja Viru maraton. Foto: Meelis Meilbaum

Suusasportlastel on põhjust rõõmustada: valitsus kiitis täna kabinetinõupidamisel heaks kultuuriministri ettepaneku lubada erandina korraldada terviseameti juhiste järgimisel kuus Estoloppeti suusamaratonisarja etappi.

Otsus võimaldab korraldada osalejate piirarvu erisusega 30. jaanuaril Viru, 6. veebruaril Tamsalu–Neeruti, 13. veebruaril Alutaguse ning 21. veebruaril Tartu maratoni. 27. veebruaril on võimalik korraldada Tallinna suusamaraton ning 6. märtsil Haanja maraton.

Valitsuse hinnangul on Estoloppeti sarja kuuluvad spordi- ja liikumisürituste etapid, mis toimuvad Eesti eri paigus jaanuari lõpust märtsi alguseni, ülekaaluka ühiskondliku või riikliku huviga üritused. 

Otsuse kohaselt peab terviseamet andma ürituste korraldajate poolt koroonaviiruse leviku tõkestamiseks koostatud riskide maandamise plaani sobivuse kohta oma arvamuse ja suunised ning kultuuriministeerium peab koostöös korraldajatega tagama võistlustel ja üritustel terviseameti juhiste järgimise.

Suusamaratonidel jääb ära kohapealne toitlustamine või toimub pikematel distantsidel tagasihoidlikult välitingimustes. Osalejate teenindamiseks siseruume ei kasutata. Ära jäetakse suur autasustamine ning osalejatel on palutud võistlustele kohale tulla isikliku transpordiga ja hoida distantsi, stardieelsetel toimingutel on soovitus kanda maski. Maratonidest on suurim Tartu maraton, mistõttu on selle toimumiseks lubatud rajale rohkem inimesi – kuni 4000 inimest pika distantsi starti Otepääl ning maksimaalselt 2000 osalejat lühema raja starti Arulas. Riskide maandamise meetmed peab kinnitama terviseamet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles