Üle poole müüjatest põrus politsei testostlemisel, kuid nad ise veel seda ei tea

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Politsei korraldas maakonnas ulatusliku testostlemise, kus kontrolliti, kas müügikohtadest on võimalik ka alaealistel alkoholi osta. Pilt on illustratiivne.
Politsei korraldas maakonnas ulatusliku testostlemise, kus kontrolliti, kas müügikohtadest on võimalik ka alaealistel alkoholi osta. Pilt on illustratiivne. Foto: Ants Liigus

Politsei korraldatud testostlemisel ei küsitud poolesajast müügipunktist 26-s ostja vanust tõendavat dokumenti. Need müügikohad pole veel põrumisest teadlikud.

Rakvere politseijaoskonna piirkonnavanem Kristi Rist selgitas, et müügikohtade kontrollimisel kasutab politsei kahte varianti: kontrollostu ja testostu. Kontrollostu puhul on ostjaks alaealine, kes on koos erariides politseinikuga. Testostu teeb vähemalt 18-aastane, kes aga välimuselt näeb välja noorem.

"Testostlemisel kasutati küll 18-aastaseid isikuid, kes alkoholi ostsid, kuid see on tugev märk meile, et meie maakonnas on olemas probleem," kommenteeris Rist testostlemise tulemusi. "Suure tõenäosusega oleks saanud ka alla 18-aastased isikud neis kahekümne kuues müügipunktis alkoholi kätte."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles