Rakveres võib tegutseda kaval vargapaar

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Osavatel varastel pole mingi probleem lukustatud uksi avada.
Osavatel varastel pole mingi probleem lukustatud uksi avada. Foto: Toomas Huik

Sotsiaalmeedia vahendusel selgus, et Rakveres on käidud Kroonikeskuses tegutseva spordiklubi 24-7fitness garderoobis võõra kapi kallal. Andmed viitavad võimalusele, et Rakveres tegutseb vargapaar.

Toimetuse Ida prefektuurile esitatud infopäringule nimetatud spordiklubi kohta vastas Rakvere politseijaoskonna juhtivuurija Martin Rist, et 17. jaanuaril laekus politseile avaldus rahavarguse kohta Rakveres F. G. Adoffi tänava spordiklubis. Politsei alustas asjaolude väljaselgitamiseks väärteomenetlust. Ida prefektuuri pressiesindaja lisas, et 7. jaanuaril alustati kriminaalmenetlus selles, et F.G. Adoffi tänava parklas seisnud bussist varastati sularaha.

Spordiklubi 24-7fitness Rakvere juhataja Andrus Murumets ütles, et ei saa juhtunust midagi rääkida, sest on politseis andnud allkirja selle kohta, et ei tohi menetlusega seotud andmeid kolmandatele isikutele avaldada. "Inimesed, ärge võtke sularaha kaasa, käige kaardiga," soovitas spordiklubi juhataja.

Virumaa Teataja kogutud andmete põhjal on sellest, kui järgida spordiklubi juhi soovitust sularahast hoiduda, vaid osaliselt kasu. Toimetuse andmetel avas varas spordiklubis meeste garderoobis võõra riidekapi. Raha seal ei olnud, küll aga avastas pikanäpumees riiete taskust autovõtme ja sai selle välimuse järgi aru, et tegemist on hinnalise sõidukiga. Selles oligi käidud. Võõrasse sõidukisse siseneja kasutas spordiklubist väljumisel oma kaarti, tagasi tulles aga oma naiskaaslase kaarti. Seega lõi ta endale justkui alibi, sest tal oli vaja kindlasti spordiklubisse naasta – autovõtme pidi ju tagasi panema. Paraku tegi varas siin vea, sest sõidukiomanik paneb võtme alati kindlasse taskusse. Trennist naasja leidis need Virumaa Teataja andmetel hoopis teisest taskust ja see temas kahtluse ärataski.

Kuuldavasti on nimetatud spordiklubis varastatud raha nii meeste kui ka naiste garderoobis. Kusjuures võetud ei ole kogu summat, vaid osa sellest. Seda ilmselt eesmärgil tekitada omanikus kahtlus, äkki pole ta ise kõiki kulutusi tähelepanelikult jälginud, ja mitte panna teda mõtlema vargusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles