Vähehaaval valmistutakse õpetajaid vaktsineerima

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Kaader Haljala koolist: õpetaja ja õpilased on kaitstud, kuid Eesti Haridustöötajate Liit soovib, et õpetajaid vaktsineeritaks kohe pärast meditsiini- ja hooldekodude töötajaid. See on oluline, et haridussüsteemi ei peaks jälle pausile panema.
Kaader Haljala koolist: õpetaja ja õpilased on kaitstud, kuid Eesti Haridustöötajate Liit soovib, et õpetajaid vaktsineeritaks kohe pärast meditsiini- ja hooldekodude töötajaid. See on oluline, et haridussüsteemi ei peaks jälle pausile panema. Foto: Ain Liiva

Riik käsitleb koroona vastu vaktsineerimise kavas haridusinimesi eesliinitöötajatena ja olukord nõuab oma. Vananeva õpetajaskonnaga Eesti koolides on alustatud andmete kogumist. Sel nädalal pidid koolijuhid haridustöötajad kaardistama ja edastama arvud tänaseks haridusministeeriumile.

Kunda ühisgümnaasiumi juht Kristi Aron on järgmise sammuna palunud oma töötajatel mõelda, kas nad soovivad koroonavaktsiini. Ta pole tagasiside andmiseks tähtaega pannud, kuid 38 töötajast on vastuse vaktsineerimise kohta talle saatnud 20 inimest.

“Pooltest vastanutest on jah öelnud 14, kindla ei aga kaks inimest. Tubli tulemus, kui arvestada olukorda ja tundmatust vaktsiini osas,” rääkis koolijuht. Vanuse tõttu riskirühma kuuluvaid õpetajaid on Kunda koolis kümme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles