Rakvere vald loob innovaatilise töökoha

Katrin Uuspõld
, ajakirjanik
Copy
Rakvere vallavalitsusse on värskelt loodud uus ametikoht.
Rakvere vallavalitsusse on värskelt loodud uus ametikoht. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere vallavolikogu oli päri vallavanem Maido Nõlvaku ettepanekuga luua uus ametikoht – sotsiaalkaitse ennetustöö spetsialist. See tähendab ametnikku, kes tegeleb ennetustööga nii perede kui ka eakate seas, et nad ei satuks silmitsi suuremate sotsiaalsete probleemidega, olgu siis tegemist näiteks lähisuhtevägivalla või majandusliku kitsikusega.

Maido Nõlvak selgitas, et praegu on Rakvere vallas kaks sotsiaaltöötajat ja üks lastekaitsetöötaja. “Täna nad likvideerivad ainult tagajärgi, sisuliselt tegeleme inimestega, kellel on juba väga keerulised probleemid tekkinud ja vaja teatud sotsiaalteenuseid või sotsiaaltoetusi,” nentis Nõlvak ja tähendas, et hoopis tõhusam oleks sotsiaalprobleeme ennetada.

“Muidugi ei suuda me kunagi sada protsenti probleeme ennetada, aga kui natukenegi muuta seda ahelat selliseks, et meil oleks vähem sotsiaalprobleemidega inimesi, vähem lõhutud perekondi, vähem lähisuhtevägivalda, et meie noortel oleks rohkem sotsiaalseid oskusi ellu minnes, et nad ei langeks probleemide lõksu,” selgitas Nõlvak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles