Lumeküllus ja külmakraadid on vallandanud talvekaupade müügipeo

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Suusahullus on toonud müügipeo. Lumerohkus on pannud inimesed murdu suusatama ja suusakaupade müügis tehakse tänavu rekordeid. Murdmaasuusatamisega tipptasemel tegelenud Tapa ja Rakvere spordikooli treener Kaili Ots (vasakul ees) on õpilastega sel aastal radadel igapäevane harjutaja.
Suusahullus on toonud müügipeo. Lumerohkus on pannud inimesed murdu suusatama ja suusakaupade müügis tehakse tänavu rekordeid. Murdmaasuusatamisega tipptasemel tegelenud Tapa ja Rakvere spordikooli treener Kaili Ots (vasakul ees) on õpilastega sel aastal radadel igapäevane harjutaja. Foto: Ain Liiva

Nõudlus talvekaupade järele on külma talve ja küllusliku lume tulekuga järsult kasvanud – kaubaks on läinud ka tagavarad. Suusavarustuse ostunumbrid löövad lausa müügirekordeid, pannes uskuma, et eestlasel on talisport ikka veres.

Kui jaanuaris tuli lumi maha ja valgeks läks maa, avastasid kaupmehed veidi üllatuslikult, et talvekaupadel on minekut.

Kaupluse Rattabaas üks omanikke Kalle Kriit rääkis, et palju on olnud asjatamist lastega suusatundide tarbeks ja täiskasvanutega, kellest nii mõnigi sai suusad viimati alla 20 aastat tagasi. “Tore, emotsionaalne ja kiire aeg on olnud. Eestlane on ikka suusarahvas, aga eks selle suusavärgiga on nagu jõuludega, see on perioodiline. Suurem möll on läbi saanud,” lausus Kriit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles