Maakonna pritsunaised on esindatud rändnäitusel

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Volli (vasakult) ja Marge Zaidullin andsid paari aasta eest üle Aasukalda komando kingi, 95 aasta juubeliks sobiva rulaatori. Kadrina komando tolleaegne pealik Arne Kastemäe võttis selle tänuga vastu.
Volli (vasakult) ja Marge Zaidullin andsid paari aasta eest üle Aasukalda komando kingi, 95 aasta juubeliks sobiva rulaatori. Kadrina komando tolleaegne pealik Arne Kastemäe võttis selle tänuga vastu. Foto: Kaisa Nele Hendla

Eesti rahva muuseumis (ERM) avati rändnäitus "Pritsunaised", mis aitab mõtestada naiste rolli ja tähtsust Eesti tuletõrjes ning päästes läbi ajaloo. Näitusel on põgusalt esindatud Kadrina naissalk ja Aasukalda vabatahtliku komando naised.

Eesti rahva muuseumis (ERM) avati rändnäitus “Pritsunaised”, mis aitab mõtestada naiste rolli ja tähtsust Eesti tuletõrjes ning päästes läbi ajaloo. Näitusel on põgusalt esindatud Kadrina naissalk ja Aasukalda vabatahtliku komando naised.

MTÜ Kadrina Tuletõrje Selts naissalk asutati 7. novembril 2017 ning lühikese tegutsemisaja jooksul on neid sädeorganisatsioonina nomineeritud ja 2019. aastal valla aasta tegijaks kuulutatud. Kriisi ajal läksid nad ja abistasid omavalitsust kojukandeteenuse osutamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles