Nädala kaja: kellele püstitame monumendi?

Eva Samolberg
, peatoimetaja
Copy
Eva Samolberg-Palmi.
Eva Samolberg-Palmi. Foto: Ain Liiva

Viljandi linn sai hiljuti omale peale skandaalse Jaak Joala monumendi Üllar Jörbergile pühendatu. Viimase olid küll püsti pannud naljahambad, see oli valmistatud vineerist ja disainilt lihtsam ning selle võrra ka kindlasti odavam, kuid sisult sama.

Ei tea, mida arvab asjast Jaak Joala ise, kes toimuvale ehk pilvepiirilt kaasa elab. Teiste linnade kunsti suurkujudele võib selline olukord aga leebelt öeldes muret valmistada küll, sest vaevalt tahaksid näiteks Andrus Albrecht või Üllar Saaremäe, et keset Rakveret püstitataks ühel päeval ilge moodustis, millele tema enese nägu külge on keevitatud. Palun väga! Siin ta on, nautige või vihake, ise teate, mis teete.

Või kellele me oma maakonnas üldse monumenti rajada tahaksime? Vestlesin sel nädalal intervjuu tarbeks Rakvere linnajuhi Triin Varekuga, sedasama jutuajamist sai lugeda eilsest lehest. Eks asju ja elunähtusi saab ikka vaadelda nii või naa, aga selles, mis puudutab liialt pikalt võimul olevate inimeste reaalsustaju kadumist ja tekkivat tunnet, et ollaksegi paremad, ning võimu põlistumist, ma meeriga nõus ei oleks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles