Elektrikatkestuse järel langes rivist südameuuringuaparaat (3)

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Pärast kolmapäevast elektrikatkestust muutus Rakvere haigla kallis ja ülivajalik aparaat lihtsalt kalliks aparaadiks, millega patsiente uurida enam ei saanud. Ain Suurkaevu sõnul maksab uus aparaat umbes 100 000 eurot.
Pärast kolmapäevast elektrikatkestust muutus Rakvere haigla kallis ja ülivajalik aparaat lihtsalt kalliks aparaadiks, millega patsiente uurida enam ei saanud. Ain Suurkaevu sõnul maksab uus aparaat umbes 100 000 eurot. Foto: Ain Liiva

Kolmapäeva õhtul ei saadud Rakvere haiglas enam toidet sisse ligi 100 000 eurot maksnud EHHO-le ehk südame ultraheliuuringu aparaadile. Haigla juhataja Ain Suurkaevu sõnul oli päeval ulatuslik elektrikatkestus ja elektrivõrkude haldaja lülitas voolu mitu korda sisse-välja.

Elektrilevi ametliku teate põhjal algas elektrikatkestus kolmapäeval kell 16.02, kuid haigla juhataja mäletamist mööda toimus see juba varem. “Ma pigem pakun, et esimest korda läks elekter ära kella 12 paiku ja meie saime selle lõplikult tagasi kella 17 ajal,” rääkis Ain Suurkaev.

“Vahepealsel ajal tehti mitu sisse-väljalülitamist. Mul telefonis on esimene teade kell 12.03, mil Elektrilevi informeeris rikkest. Ja selliseid teateid on mitu, sest vool jõudis mitu korda tagasi tulla ning uuesti ära minna. Kahtlustan, et selline vilkumine meie EHHO-le saatuslikuks saigi.”

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles