Jõulukuusega on selleks korraks kõik

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
KUUSELT VÕETAKSE EHTED MAHA.
KUUSELT VÕETAKSE EHTED MAHA. Foto: Marianne Loorents

Jõuluaeg ja aastavahetus on ammu läbi, kohe on käes veebruar. Esmaspäevast hakkavad linnapildist järk-järgult kaduma jõulukaunistused. 

Rakvere Keskväljaku jõulupuult hakatakse homme jõuluehteid maha võtma, järgmise nädala jooksul eemaldatakse nii kuusk kui ka kõik väljakut kaunistanud jõuluelemendid. 

Rakvere linnavalitsuse kommunikatsioonispetsialist Kristel Mänd rääkis, et jõulupuu oksad viiakse jäätmejaama, tüveosa tehakse küttepuudeks.

Rakvere jõulukuusk oli pärit näitlejanna Ülle Lichtfeldti ja poliitikust teatrimehe Indrek Saare maadelt. 

48-aastane kuusk kasvas Viitnal vana Tallinna–Narva maantee ääres. Puul oli kõrgust umbes 17 meetrit, kuid Rakvere Keskväljakul ulatus tema latv 12–13 meetri kõrgusele maapinnast.

Kahe nädala jooksul võetakse linnaruumist maha ka kõik jõulukaunistused. "Teiste seas Moonaküla kaunistavad kingipakid, Pikk tänav 22 platsil olevad jõuluinstallatsioonid," lausus Mänd.

Ta lisas, et kõik valgusinstallatsioonid võetakse maha veebruari jooksul. Nii kaovad ajalukku valgustunnel promenaadil, Pikka tänavat kaunistavad valguspallid ja Vabaduse tänava ringiteel ilutsenud kuused.

Mänd oli rõõmus, et linnaruumis pühademeeleolu ja silmailu toonud kaunistused jäid terveks.

"Üldiselt möödus pühadeaeg rahulikult. Vabaduse tänava ringil olnud kuuskedel lõigati läbi mõned juhtmed, Keskväljakut kaunistanud kaalukiigelt võeti kaasa kuusejalg, intensiivse kasutamise käigus murdusid katki Keskväljakul kaablirullidel olnud kaks kitsekest, kes asendati operatiivselt rebastega, "jalutama läks" Ausambamäel asunud võlumetsast üks kitseke, aga see saadi õnnelikult kätte," rääkis Mänd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles