Sõmeru kooli päikesesüsteemi autor: lume kasutamine õpivahendina nõudis head teemat

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Õpetaja Kadri Mark tegi idee õpilastega teoks ja nii kerkis Sõmeru kooli õuele lumest planetaarium.
Õpetaja Kadri Mark tegi idee õpilastega teoks ja nii kerkis Sõmeru kooli õuele lumest planetaarium. Foto: Erakogu

Sõmeru kooli juurde kerkis vahva planetaarium. Kuidas idee sündis?

Õpetaja Kadri Mark ütles, et ta lihtsalt soovis lund kasutada õpivahendina. Kohe, kui ilm läks sulale, saabuski vaimuvälgatus. Reedel oli Sõmeru kooli lastel üks äge koolipäev – 5.–7. klassi õpilased ehitasid valmis oma lumest planetaariumi. 

Kadri Mark rääkis, et asja tuum oli selles, et tuli lihtsalt leida hea teema ja päikesesüsteem sobis selleks suurepäraselt.

"Olen inglise keele õpetaja, nii et eelnevalt lugesime ingliskeelset teksti meie päikesesüsteemi kohta, vaatasime paari videot ja õppisime sõnavara. Seejärel läksimegi õue, et õpitu põhjal oma kätega lumest planetaarium ehitada," ütles Mark. 

Nii lõimiti inglise keele tund ja loodusõpetuse tund.

"Linnukeste peale mõtlesime ka – planeetide liikumist ümber Päikese tähistasime kaerahelvestega," sõnas Mark.

Päev oli töine. Pedagoog ütles, et nad müttasid õues vahetustega varahommikust lõunani. Vahepeal peeti maha ka üks korralik lumesõda.  

Õpetaja avaldas lootust, et õpilastel on õppetükk selge. "Ma loodan küll, et päris hea ettekujutus tekkis. Eks siis uuel nädalal saan uurida, kui palju meelde jäi. Mitu õpilast tulid pärast vahetundides veel vabatahtlikult tagasi, et päikesesüsteemile viimast lihvi anda," lisas Mark rõõmsalt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles