Lääne-Virumaa mõjukate tipp-50

Virumaa Teataja
Copy
Oleg Gross
Oleg Gross Foto: Marianne Loorents

Lääne-Viru maakonna mõjukate edetabel moodustub inimestest, kelle sõnal on jõudu, tegudel kaalu ning kelle otsustest sõltub maakonna areng ja käekäik kõige enam. Maakonna mõjukate edetabel valmis sel korral pisut teisiti kui varem: lisaks Virumaa Teataja ajakirjanikele valisid mõjukamaid eri elualade spetsialistid Lääne-Virumaalt ja naabermaakonnastki.

Edetabeli kujunemisse oma panuse andnud Ida-Virumaa loetuima päevalehe Põhjarannik peatoimetaja. Erik Gamzejevi sõnul on kaks Virumaad ühendatud põhjaranniku ja põlevkivimaardlaga. “Oleme tihedalt seotud ka inimestega. Olid ajad, mil Ida-Virumaa põlevkivikaevandusi juhtis Eisma mees Lembit Kaljuvee ning tantaali- ja nioobiumitehast Sillamäel tema väimees David O’Brock-Kaljuvee. Jõhvis asuvas Ida päästekeskuses on mitu ohja jätkuvalt läänevirulaste käes eesotsas Ailar Holzmanniga. Lähiminevikus olid jällegi Rakvere kaks kõige tähtsamat ametit Ida-Viru meeste käes: teatrit vedas eest Kohtla-Nõmme poiss Üllar Saaremäe ja Rakvere raadi Marko Torm Ahtmest.

Päris paljusid idavirulasi veavad bussid iga päev tööle Rakvere lihakombinaati ja veel teistessegi ettevõtetesse, Ida-Virumaa põlevkivikombinaatides läänevirulasi sama massiliselt tööl ei käi. Küll aga liigutab Narva põlevkivikarjääris mägesid Baruto-nimeline hiidbuldooser. Tugevaks teljeks kahe Virumaa vahel on ka kaubandus. Lääne-Viru suurkaupmehed Oleg Gross ja Elmo Ehr­lich on ka ida poole oma ostukatedraalid, kus idavirulased oma raha kaupade vastu vahetavad, püsti pannud.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles