“Oi, Johnny”, sa oled aus komöödia, täis särtsu ja seksi

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Rakvere teatri lõbusa looga “Oi, Johnny” saab maapiirkondades rahvast naerutada ja see aitab ka linnainimesel peale väsitavat tööpäeva lõõgastuda.
Rakvere teatri lõbusa looga “Oi, Johnny” saab maapiirkondades rahvast naerutada ja see aitab ka linnainimesel peale väsitavat tööpäeva lõõgastuda. Foto: Kalev Lilleorg

Rakvere teatri uuslavastusest “Oi, Johnny” tõotab saada naljalembeste magnet ja rahvamajade hitt. Üht soravalt kulgevat ja kerglaselt mõjuvat janti on alati, ja eriti just praegu, paljudele inimestele vaja.

Komöödia jätab sageli mulje, et selle taga puudub igasugune pingutus. Tegelikult pole teatrigurmaanide põlatud žanr sugugi kergete killast.

Alustada võiks tekstist, mille autor on Ray Cooney. Näitekirjanikuna imetlen kõiki, kes valdavad komöödia kirjutamise kunsti. Ei maksa ilkuda ega arvata, et sellist stseenijada pole miski kunst kokku kirjutada. Lugu on loomulikult ääretult lihtne, koguni banaalne, aga vajadus punuda selle ümber kiire rütmiga, lihtsasti mõistetav ja hästi toimiv sündmustik, teeb näidendi loomise raskeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles