Tapa moodustab oma laste toitlustamiseks vallaasutuse

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Tapa gümnaasium. Foto on illustreeriv.
Tapa gümnaasium. Foto on illustreeriv. Foto: Arvet Mägi

Tapa vallavalitsuse eilsel istungil oli päevakorras vallasutuse Tapa Valla Keskköök asutamine, mis tähendab, et lasteaia- ja koolilapsi ei toitlusta edaspidi mitte hankega leitud koostööpartner, vaid omavalitsus ise. Protsessi kiirendas eelmise toitlustaja Virumaa Koolitoit OÜ pankrot.

Vallavanem Riho Telli sõnul pole idee, et lapsi toitlustaks valla asutus, uus. “See on juba mõnda aega jutuks olnud, aga senise partneri Virumaa Koolitoit OÜ pankrot pani meid kiiremini tegutsema,” lausus ta. “Lepingu järgi pidanuks nad lapsi toitlustama veel kolm aastat, aga nendega läks nagu läks ja hädavariandina tegeleb vald selle asjaga juba alates eelmise aasta lõpust. Otsustasime, et edaspidi me partnereid ei otsi ja moodustame hoopis oma vallaasutuse.”

Esialgu säilitatakse senine struktuur: Tapa lasteaedadele ja koolidele tehakse soe lõunasöök valmis Tapa keelekümbluskooli köögis ning veetakse termostega laiali. Tamsalus jätkatakse toidu valmistamist sealsete lasteasutuste köökides. Kui Tapa Valla Keskköök ametlikult vormistatud on, hakkab see ettevõte kureerima ka Jäneda ja Lehtse kooliköögi tegevust, mis praegu on kõnealuste koolide hallata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles