Ants Ossipil jäigi siga vardasse ajamata

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Ants Ossip.
Ants Ossip. Foto: Marko Saarm

25. jaanuaril lahkus manala teele Ants Ossip, keda Vinni kandi rahvas mäletab toreda ja abivalmi mehena. Ants oli seakasvatussektori raudvara, Vinimex OÜ eestvedaja. Ta oli Eesti Tõusigade Aretusühistu liige, teenekas Eesti maaelu edendaja ning aktiivne kaasarääkija oma koduvalla asjades.

Virumaa Teataja kirjutas Ants Ossipist viimati mullu novembris, kui teda tunnustati Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja aumärgiga Eestimaa Heaks. Ise ta kehva tervise tõttu tseremoonial viibida ei saanud.

Detsembris-jaanuaris rääkisime Antsuga telefonitsi. Meil oli väike omakasu ka mängus, sest suvel lubas ta põrsa vardasse ajada ja tervele külale peo korraldada, kui üks asi õnnestuks ära klattida. See asi oli vägikaikavedu muinsuskaitseametiga, kes pidas Antsu omanduses olnud vanu Vinni mõisatalli müüre ajalooväärtuseks, ehkki need ei idanenud, vaid mädanesid ligi kümme aastat. Hilissügisel sai Ants muinsuskaitseametilt viimaks teate, et müürid on kaitse alt välja arvatud ja lõpuks ometi saab ta Vinni aleviku keskel asuva kinnistuga midagi asjalikku peale hakata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles