Soomlased ostsid Viru õlletehase

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Pyynikini õlletehase töötajad Tampere tehasest hakkavad tihti külastama Haljalat, et töörütm eestlastega koos paika saada.
Pyynikini õlletehase töötajad Tampere tehasest hakkavad tihti külastama Haljalat, et töörütm eestlastega koos paika saada. Foto: Wille Nyyssonen

Eesti suuruselt kolmas õlletehas Viru Õlu lõpetas möödunud aasta keskel õlletootmise. Töö seiskumine tehases ähvardas Haljala inimesi kopsakamate veearvete ja läbikukkumist sümboliseeriva tondilossiga. Oktoobrist alates võttis aga tehase üle põhjanaabrite märjukesetootja Pyynikin.

ks Pyynikini asutajatest, pruulmeister Tuomas Pere, ütles, et lõplik otsus tehas osta tehti 2020. aasta oktoobris. “Alates sellest oleme seadmeid tundma õppinud, testinud ja värvanud avamiseks tööjõudu,” rääkis ta.

“Põhiliselt hakkame tehases pruulima õlut, mille järele on Soomes suur nõudlus. Meie lemmiktooteks on Mosaic Lager ning mul on hea meel tõdeda, et ka Eesti õllesõbrad saavad meie tooteid varsti proovida. Samuti hakkame tehases tootma limonaade ning kokkusegatud alkoholikokteile ja long drink’e. Lisaks tervisejooke ja hiljem võibolla ka mahlasid,” kõneles pruulmeister innukalt ettevõtte plaanidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles