Tapa hooldekodu tabas koroonapuhang (1)

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Tapa hooldekodu räsis koroonaviirus: 14 kliendil ja kolmel töötajal osutus koroonaproov positiivseks. Tänaseks on kolm inimest haiglaravil ja kaks elust lahkunud.
Tapa hooldekodu räsis koroonaviirus: 14 kliendil ja kolmel töötajal osutus koroonaproov positiivseks. Tänaseks on kolm inimest haiglaravil ja kaks elust lahkunud. Foto: Marianne Loorents

Tapa hooldekodu 14 kliendi ja kolme töötaja koroonaproov osutus positiivseks. Hooldekodus elavad peamiselt üle 80-aastased vanainimesed. Tänaseks on kolm inimest haiglaravil ja kaks surnud. Eile tehti hooldekodus taas laustestimine.

Tapa hooldekodu juhataja Ülle Keinaste rääkis, et nad tulid just hooldekodu patsiente kraadimast. "Palavikku pole, praktiliselt ollakse sümptomiteta – ei köha ega nohu," ütles juhataja. 

Keinaste ei osanud arvata, kuidas salakaval koroonaviirus majja jõudis. 

"Hooldekodu pole omaette universum, vaid osa ühiskonnast. Inimesed elavad, käivad ja on," lausus Keinaste.

Juhataja sõnas, et koroonaviiruse puhang on nende jaoks üllatus – haigussümptomeid inimestel ei olnud, haigusnähtudega tööl ei käidud. "See oli ootamatu, me ei osanud midagi sellist kahtlustada," nentis Keinaste.

Ta lisas: "Igasuguse olukorraga tuleb hakkama saada. On vaja need päevad üle elada ja hoolealuste eest kenasti hoolitseda."

Terviseameti ida regiooni juhataja Marje Muusikus rääkis, et Tapa vallas on praegu nakatumisnäitaja kõige kõrgem.

"Olukord on õnneks maakonnas stabiilne," ütles ta. Muusikus lausus, et läänevirulasi on haigestunud ka Kohtla-Järvel asuvas vanurite hooldekodus ja nakatunuid lisandub ka seetõttu. 

Rohkem praegu Lääne-Virumaal asuvates hooldekodudes inimesi nakatunud pole.

Jõuluajal selgus, et koroonaviirus on halastamatult tabanud Tapa vallas asuvat Imastu hooldekodu, seal olid haigestunud peaaegu kõik elanikud. "Tänaseks on seal asjad lõppenud," ütles Muusikus.

Tapa Põllu Kodus, kus oli samuti haigestunud suur osa sealsetest meestest-naistest, pole haigeid lisandunud. 

"Pruuna mõisas asuvas hooldekodus oli üks töötaja haige, kuid see ei läinud koldeks üle," lisas Muusikus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles