Kohvik Saffron toob maitseid Lähis-Idast ja Egiptusest

Mart Rauba
Copy
Kohvik Saff­ron avab oma uksed järgmisel neljapäeval.
Kohvik Saff­ron avab oma uksed järgmisel neljapäeval. Foto: Ain Liiva

Rakveres Laada 14 majas avab järgmisel neljapäeval, 4. veebruaril, uksed kohvik Saffron. Kohviku peremees Kamel Elbashatly lubab hakata pakkuma maitsvat Egiptuse ja Lähis-Ida mõjutustega toitu ning kvaliteetset kohvi.

“Araabiapärane päevasupp ja küpsetised, shawarma, falafel, sellised salatid nagu tabbouleh ja fattoush,” annab mees mõningaid vihjeid tulevase menüü kohta. Kõik kastmed ja ka mõnedes kastmetes kasutatav seesamipasta ehk tahiini valmistatakse kohapeal. Kohviku nime inspireerinud hinnaline maitseaine safran on samuti köögis kasutusel, seda hangib Kamel Elbashatly oma kodumaalt Egiptusest.

Üks asi, mida uuest kohvikust üheski vormis ei leia, on alkohol. Selle põhjused ei ole Elbashatly sõnul religioossed, soovitakse lihtsalt luua õhkkonda, kus alkoholi ei tarvitata.

Tagasi üles