Näpi koolipere otsustas teha tööd, justkui tegutseks kool igavesti

Katrin Uuspõld
, ajakirjanik
Copy
Näpi kooli õppejuht Juta Valvik, kes täidab praegu ka direktori ülesandeid, tõdeb, et hariduslike erivajadustega lapsed omandavad teadmisi kõige paremini ja saavad eduelamusi endasugustega koos õppides.
Näpi kooli õppejuht Juta Valvik, kes täidab praegu ka direktori ülesandeid, tõdeb, et hariduslike erivajadustega lapsed omandavad teadmisi kõige paremini ja saavad eduelamusi endasugustega koos õppides. Foto: Marianne Loorents

Hariduslike erivajadustega lapsi õpetavas Näpi koolis, mis on Vaeküla kooli õigusjärglane, sõnastati üle pikkade aastate uued eesmärgid – kinnitati kooli arengukava. Põhiline eesmärk on säilitada seda, mis on, aga ka arendada nõustamiskeskust ning tulevikus tegelda loovuskeskuse ja rehabilitatsiooniteenustega.

Näpi kooli õppejuht Juta Valvik märkis, et kool töötas umbes kaheksa aastat teadmisega, et see kohe likvideeritakse.

“Tulevik oli väga segane ja kooli arengukava ei tehtud. Kuna Rakvere vald võttis riigilt koolipidamise eelmisel õppeaastal üle, otsustasime, et on õige aeg sihte seada, vaatamata sellele, et riigilt saadud raha on aastani 2023. Aga loodame, et kool jääb kestma,” rääkis õppejuht Juta Valvik, kes on ühtlasi direktori kohusetäitja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles