Eetikakriisist Rakvere haiglas – kas võtame lihtsalt teadmiseks?!

Marko Torm
, Riigikogu liige
Copy
Marko Torm
Marko Torm Foto: Erakogu

Kolm nädalat on möödunud ning Rakvere haigla juhi käitumine ja vastutusest kõrvale hiilimine heidab jätkuvalt halba varju kõikidele haigla tublidele töötajatele ja meditsiinisektorile laiemalt.

Kolmapäeval saime rahvusringhäälingu kaudu olulise uudise Valga haigla nõukogu otsustavuse kohta seoses haiglajuhi kinnitust leidnud vaba käitumisega vaktsineerimiskava elluviimisel. Nimelt otsustas nõukogu kutsuda tagasi haigla juhi Margus Ulsti Rotary klubi kaasliikmetele tehtud ettepaneku eest eakaid klubiliikmeid vaktsineerida.

Ma ei tunne Margus Ulsti isiklikult. Kuuldavasti on tegemist tugeva juhi ja hea arstiga. Muide, reformierakonna liikmega. Inimesega, kes on oma haiglas tunnustatud ja toetatud. Seda kõike öelnuna pean tunnistama, et haigla nõukogu sai langetada ainuvõimaliku otsuse ning kutsuda juhatuse esimehe tagasi. Taastamaks meie kõigi usku reeglite järgimisse vaktsineerimiskava elluviimisel ning ohustatud inimgruppide eelistamisel. Juhi käitumine seab eetilise lati paratamatult kogu organisatsioonile ja meie kõigi õiglustundele. Eriti nii tundliku teema puhul. Olukorras, kus iga nädal on tuhandeid COVID-19-sse haigestunuid ja pea päeviti näeme suremuse numbreid, mis küündivad halvemal juhul kahekohaliste arvudeni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles