Haljala kummitusloss otsib uut omanikku

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Plaanide järgi võiks maja väga ilusaks saada, aga kui vaadata selle praegust seisukorda, on raske lõpptulemusse uskuda.
Plaanide järgi võiks maja väga ilusaks saada, aga kui vaadata selle praegust seisukorda, on raske lõpptulemusse uskuda. Foto: Erakogu

Tanel Padari lapsepõlvekodust üle hoovi paistev Haljala ainuke või viimane tühjalt seisev kortermaja ootab mingisugust otsust – olgu selleks ümberehitus või lammutamine. Kokkulepete sõlmist raskendab aga hämmastavalt suur hulk kinnistuga seotud isikuid ja ettevõtteid.

Aia tänaval paiknev ühiselamu valmis 1980. aastate lõpus. Esialgu elas seal kirev seltskond. Näiteks pandi sinna ajutiselt korterisse õpetajad ja muud tähtsad isikud, seal peatusid komandeeringulised ning majandis lühikest aega mingit tööotsa tegevad töölised. Kord oli ühiselamus range. Sisse- ja väljakäimist jälgis valvelauatöötaja. Hoone püstitamise ajal oli see Haljala jaoks tähtis, kuna meelitas kohale kaugema kandi spetsialiste.

Alates Eesti iseseisvumisest kaotas ühiselamu oma eesmärgi. Vahepeal prooviti seal pidada hooldekodu, vahel olid mõned korterid hõivatud. Ühtne juhtimine ja tulevik hoonel siiski puudusid. Üheksakümnendate lõpus jäi see tondilossina seisma. Praegu tegeleb majaga Piilu korteriühistu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles