Rakvere maailmavaatelised jõulukuused võivad saada üheks joogiks

Mart Rauba
Copy
Andres Jaadla ja Mairold Millert võtavad traditsiooniliselt jõulukuuselt oksi, mis pannakse Lahhentagge jookidesse.
Andres Jaadla ja Mairold Millert võtavad traditsiooniliselt jõulukuuselt oksi, mis pannakse Lahhentagge jookidesse. Foto: Mart Rauba

Reedel, 29. jaanuaril kell kaks päeval võeti Rakvere traditsiooniliselt jõulukuuselt vajalik oksakogus Saaremaa joogitootja Lahhentagge tehase poolt. Vaid mõned päevad varem, teisipäeval, said joogitootjad sama saagi kätte ka keskväljaku jõulupuult.

Lahhentagge on varem villinud toonikuid ja limonaade Pärnu, Kuressaare ja Helsingi jõulukuuskedest. Ettevõtte eestvedaja ja tegevjuhi Maarit Pööri sõnul on nad leidnud toetust paljudes linnades nii Eestis kui kaugemal. "See on alati raputav hetk kui nii suured puud võetakse kasutusse vaid hetkeks, sest mis on paar kuud suure puu pika eluga võrreldes. Me üritame omal viisil anda nendele puudele teise elu," ütles Pöör.

Idee panna kuusk joogi sisse on ilus, kuid Rakveres ei võrdu jõulukuusk enam aastaid jõulurahuga. Alates taastöötlemise teel loodud kunstipärastest tehiskuuskedest on jõulukuusk või selle puudumine igal aastal muutunud poliitiliseks teemaks. Ka möödunud pühadel taas metsast võetud puu ei toonud jõulurahu kauaks. Puu linnale müünud Ülle Lichtfeldti otsus annetada saadud summa LGBT filmifestivalile päädis sellega, et abilinnapea Andres Jaadla pani raudteejaama püsti teise, Tapa metsast toodud kuuse, mille kuulutas traditsiooniliseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles