Riikliku preemia määramiseks elutöö eest spordis ja kultuuris esitati Lääne-Virumaalt neli ettepanekut

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Riiklikud spordi- ja kultuuripreemiad.
Riiklikud spordi- ja kultuuripreemiad. Foto: Kultuuriministeerium

Kultuuriministeeriumi teatel laekus üle Eesti 30 ettepanekut riiklike spordipreemiate ning 88 ettepanekut riiklike kultuuripreemiate määramiseks. Mõlemas kategoorias jagatakse nii aastapreemiaid kui ka elutööpreemiaid.

Läänevirulastest esitati spordipreemia kandidaadiks elutöö eest korvpallitreener Andres Sõber ning treener ja spordijuht Riho Rannikmaa. Andres Sõbra esitaja oli Viru-Nigula vallavalitsus, Riho Rannikmaa esitasid Eesti Sumoliit, Eesti Judoliit, Vinni vallavalitsus ja Eestimaa Spordiliit Jõud. Spordi elutööpreemiale esitati 16 isikut. Preemia antakse kahele neist, mõlema preemia suurus on 40 000 eurot.

Kultuuripreemia kandidaadiks elutöö eest esitati Lääne-Virumaalt rahvatantsujuht ja tantsupedagoog Maie Orav ja näitleja Ines Aru. Maie Orava kandidatuuri esitas komisjonile Rakvere linnavalitsus ja Eesti rahvakultuuri keskus, Ines Aru esitaja oli Eesti Teatriliit. Kultuuri elutööpreemiale esitati 41 loovisikut või loomingulist kollektiivi. Preemia antakse kolmele isikule ning ühe preemia suurus on 64 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles