Algas kampaania "Tuletõrje veevõtukohad lumevabaks!"

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Hoidke hüdrandid lumest puhtad, see võib päästa rohkem kui kellegi vara.
Hoidke hüdrandid lumest puhtad, see võib päästa rohkem kui kellegi vara. Foto: Ain Liiva

Kadrina vabatahtlik päästekomando (VPK) korraldab teist korda kampaania "Tuletõrje veevõtukohad lumevabaks!", millega kaasneb loosimine. 

Komandopealik Raido Nagel rääkis, et sellega kutsutakse inimesi üle Eesti hõlbustama päästjate tööd ja puhastama lumehangede alla mattunud veevõtuhüdrante. "Esimest korda toimus kampaania kahe aasta eest "Eesti 100" raames. Eelmisel talvel polnud kampaania lumepuuduse tõttu vajalik. Nüüd on jälle hüdrantide punased mütsid hangede alt vaevu nähtavad, aga ligipääs neile on tulekahju korral hädavajalik," kõneles Nagel. 

Siit VPK üleskutse: "Vahet ei ole, millises Eestimaa otsas sa elad – võta labidas, roogi hüdrandi ümbrus või veevõtukoha juurdepääs lumest puhtaks ja postita pilt tehtust VPK Facebooki lehel vastava postituse alla, märkides ära hüdrandi/veevõtupaiga asukoha või lisades Google Mapsi lingi." Loomulikult ei pea piirduma ainult ühe koha puhastamisega – iga järgmise eest saab loosimiseks lisahääle.

Kõigi usinate hüdrandipuhastajate vahel, kes on enne 24. veebruari kella 22 Kadrina vabatahtlike päästjate postituse alla tingimustele vastava pildi lisanud, loositakse välja auhinnad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles