Uudiseid Vinni vallast: tõukekelklased, ühinege!

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Mart Pitsner ja meistrimees Ralf Männimägi, kelle ehitatud on ka Soomekelguklubi kollektsiooni kroonjuveel - pildil olev motoriseeritud klubikelk. Selle kelguga on minevikus isegi Pärnu lahel kalal käidud.
Mart Pitsner ja meistrimees Ralf Männimägi, kelle ehitatud on ka Soomekelguklubi kollektsiooni kroonjuveel - pildil olev motoriseeritud klubikelk. Selle kelguga on minevikus isegi Pärnu lahel kalal käidud. Foto: Andrus Veinberg

Punt Vinni-Pajusti gümnaasiumi meesõpetajaid võttis kätte ja manifesteeris enda lugupidamise Soome kelguks kutsutava talvise liiklusvahendi vastu. Nii sündiski Vinni Soomekelguklubi.

Kõigepealt olid punnvõrrid ja võrrimeeste klubi Vinni Väristajad. Üheskoos käidi läbi Eesti saared, mullu oktoobris läbiti ühissõidul kitsarööpmelise Mustvee–Sonda raudteeliini trass ning samal sügisel “mõõdeti” üle Vinni valla piirid. Viimase aktsiooni kohta seisab nende blogis “Vinni Väristajad” ka märge uurimistulemuse kohta – vald on alles!

Et võrr osutus talvel ebamugavaks liiklusvahendiks, otsustasid võrrilembid ajutiselt millelegi talvesõbralikumale orienteeruda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles