President külastas päästekadettide lõpusõda

Andres Pulver
, ajakirjanik
Copy
President Kersti Kaljulaid külastas Väike-Maarjas päästekadettide lõpusõda.
President Kersti Kaljulaid külastas Väike-Maarjas päästekadettide lõpusõda. Foto: Sisekaitseakadeemia

Veebruarikuu esimesel neljal päeval toimub sisekaitseakadeemia Väike-Maarja õppekeskuse harjutusväljakul kombineeritud päästeharjutus ehk talvine lõpusõda, kus luuakse harjutuses osalevatele kadettidele võimalikult reaalsuslähedasi ohuolukordi.

Lõpuharjutustel tuleb kadettidel kustutada tuld, anda esmaabi, tegutseda liiklusõnnetuse ja veeõnnetuse korral, kõrvaldada ohtlike ainetega juhtunud õnnetuse tagajärgi ning dokumenteerida toimunut. Kombineeritud harjutuste eesmärk on õpilaste praktiliste oskuste kinnistamine ja kontroll ning võimalikult tõetruu pildi kujundamine päästeteenistuse igapäevasest tööst ja tegevusest.

Harjutusväljakul, kus toimuvad ka rahvusvahelised õppused, on kõik päästjate koolitamiseks esmavajalikud treeningurajatised olemas: tulekustutustööde simulaatorite linnak, siseveekogu, nööri- ja varingupääste ning keemiasimulaatorid, lennukivrakk ja C-kategooria sõidukite libedasõidurada.

Väike-Maarja harjutusväljakul toimuvat lõpusõda külastas ka Eesti vabariigi president Kersti Kaljulaid, kellele tutvustasid kombineeritud harjutusi sisekaitseakadeemia rektor Marek Link ning päästekolledži direktor Häli Allas. Presidendil oli võimalik jälgida kolme päästeharjutust: tulekahjut, veeõnnetust ja nööripäästet. President avaldas õppuses osalenud kadettidele tänu, et nad niivõrd olulise ameti kasuks on otsustanud.

Sisekaitseakadeemia rektor tõdes, et on au võõrustada vabariigi presidenti lühikese aja jooksul juba teist korda. "Kui eelmisel kuul tutvustasime presidendile Narva õppekeskust, siis sel korral on rõõm anda ülevaade meie tegemistest Väike-Maarjas. Sisekaitseakadeemia päästekolledži harjutusväljak on arenenud üheks suurimaks päästevaldkonna treenimisplatsiks Põhjamaades ning talvine lõpusõda on oluline, sest annab kadettidele võimaluse reaalsusele võimalikult lähedases olukorras oma oskused ja teadmised proovile panna," rääkis Marek Link.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles