Kaitseminister tutvus kaitseväe ja Kaitseliidu üksustega

Andres Pulver
, ajakirjanik
Copy
Kaitseminister Kalle Laanet külastas Tapa sõjaväelinnakut.
Kaitseminister Kalle Laanet külastas Tapa sõjaväelinnakut. Foto: Jarkko Martin Pukki

Kaitseminister Kalle Laanet väisas 1. jalaväebrigaadi suuremaid üksusi ning Kaitseliidu kirde ringkonda.

Laaneti visiit algas kaitseväe Läsna linnakus, kus ta kohtus kaitseväe juhataja asetäitja kindralmajor Indrek Sireliga ning sai ülevaate kaitseväe keskpolügooni ja teiste harjutusalade kasutamisvõimalustest ning arendamisest.

Seejärel väisas Laanet Tapa linnakut, kus kohtus brigaadiülema kolonel Vahur Karusega, kes tegi ülevaate 1. jalaväebrigaadi ülesannetest ning toimimisest. Lisaks kohtus Laanet eFP lahingugrupi ülema kolonelleitnant Jim Hadfieldiga, kes rääkis liitlaste tegevustest Eestis heidutuse tugevdamiseks.

Kaitseminister Laanet sai kinnitust, et toimiva heidutuse ja kaitse tagavad tegelikud võimed. "Realistlikud võimearendused arvestavad Läänemere piirkonnas valitsevate ohtude, aga ka saadaolevate ressurssidega, toetades alati tsiviilühiskonna toimimist ja Eesti majandust," ütles ta.

Ühtlasi tutvus Laanet Tapa linnaku olulisemate objektidega. Pärastlõunal väisas Laanet Jõhvi linnakut, kus teda tervitasid Viru jalaväepataljoni ülem kolonelleitnant Tarvo Luga ning tankitõrjekompanii ülem major Dmitri Kondratenko.

Visiit jätkus Alutaguse maleva külastusega, kus Kirde kaitseringkonna ülem kolonelleitnant Jaanus Ainsalu ja Alutaguse maleva pealik major Aivar Oja tutvustasid Alutaguse maleva tegevusi.

Laaneti sõnul on Kaitseliit tõestanud oma võimekust panustada reaalsete kriiside lahendamisse ja eluliseks näiteks on kevadine eriolukord, kus Kaitseliidu poolt osales politsei- ja piirivalveameti, terviseameti ja häirekeskuse tegevustes 1378 Kaitseliidu liiget.

"Vabatahtlike panustatav aeg ja energia ei ole iseenesestmõistetav – et see ei raugeks, on vaja vabatahtlikele jätkuvalt anda mõtestatud ja eesmärgistatud ülesandeid," lausus Laanet.

Ta lisas, et vajalik on tagada varustus ja head väljaõppetingimused ning jätkata Kaitseliidu staabi- ja tagalakeskuste ning lasketiirude arendamisega ning varustuse hankimise ja uuendamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles