Karu tuli koopast ja kadus ära. 90 aasta eest Virumaal

Andres Pulver
, ajakirjanik
Copy
Tudu jahiseltskond ilmselt nii värvikas ei olnud kui mõnikümmend aastat varem vändatud filmi «Karujahi Pärnumaal» tegelased, ent poliitikuid leidus nendegi seas.
Tudu jahiseltskond ilmselt nii värvikas ei olnud kui mõnikümmend aastat varem vändatud filmi «Karujahi Pärnumaal» tegelased, ent poliitikuid leidus nendegi seas. Foto: Eesti Filmiarhiiv

Talvel karud teadupoolest magavad. Aga vahel on nad sunnitud oma koopast välja ronima ja siis on suurtest sakstest kütid kohe karunahka noolimas.

Vähemalt 90 aastat tagasi nii juhtus ja 1931. aasta 5. veebruari Virumaa Teatajas ilmus vahva lugu sellest, kuidas suured saksad eesotsas Revalsche Zeitungi peatoimetaja ja hilisema, II maailmasõja järgse Saksamaa Bundestagi saadiku Axel de Vriesi, Tallinnas Raekoja platsil omanimelist poodi pidanud suurärimees Herbert Güntheri ja Roela mõisahärra Hans von Wrangelliga karujahti pidasid.

“Pühapäeval peeti Virumaal, Tudu metsades karujahti, mis aga nurjus, kuna ei leitud üles talveund puhkava mesikäpa koobast. Jahikorraldaja – Tallinna jahimeeste seltsi liige Liideman ja osa kütte, kes olid pärit Tallinnast, jõudsid pealinna tagasi esmaspäeva hommikul ilma saagita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles