Algas 1 minuti filmi ideekonkurss

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Sellise kaameraga võetakse üles mängufilmi, 1 minuti filmi saab luua ka lihtsamate vahenditega, kui on olemas hea idee.
Sellise kaameraga võetakse üles mängufilmi, 1 minuti filmi saab luua ka lihtsamate vahenditega, kui on olemas hea idee. Foto: Margus Ansu

Eesti Filmi Instituut korraldab taas 1-minuti filmi ideekonkursi, mille teema on "Keel ja keskkond".

2021. aasta konkursi ühine nimetaja on "Keel ja keskkond", aga loominguliselt tõlgendab iga autor antud vaatenurka ümbritsevale elule nii, nagu temale sobib. Hindamisel on oluliseks mõõdupuuks filmi kasutamise sobivus haridussüsteemis ehk selle sidumise võimalikkus ainekavaga.

"Kaasaegne haridus vajab audiovisuaalseid teoseid, eelkõige filme, mida koolis ja huvihariduses annab kasutada ilma järgneva juriidilise nõusoleku taotlemise vajaduseta. 1 minuti filmid on selles suhtes suurepärane algatus," selgitas EFI filmikirjaoskuse projektijuht Mikk Rand.

Idee esitlus peab mahtuma ühele leheküljele (kuni 2000 tähemärki), kirjeldama filmi sisu, valitud filmiliiki või tehnikat ning muud, mida konkursil osaleja peab vajalikuks ära märkida. Üks inimene võib esitada maksimaalselt kolm filmiideed. Filmiidee autoril peab olema varasem filmiloomise kogemus – vähemalt üks filmialane märge Eesti filmi andmebaasis.

Oodatud on kõik filmiliigid ja nende lõimumised, katsetused ning eksperimendid. Ainsaks raamiks on ühe minuti piir ja professionaalne teostus, mis võimaldab filmi näidata nii kinos, teleeetris kui ka voogedastuses.

Ülilühikeste filmide konkursi tähtaeg on 1. märts. Esitatud ideede hulgast välja valitud projektid selguvad 15. märtsiks ja filmid peavad saama valmis 1. juuniks. Konkursile laekunud ideede seast valitakse 15 filmiideed.

Eesti Filmi Instituut kutsus 1 minuti filmide konkursi ellu 2020. aasta kevadel, kui Eestit tabas esimene COVID-19 pandeemia laine. Eelmisel aastal valminud 1 minuti filmid on ka praegu vaadatavad ning samuti vabalt edasi jagatavad ERR-i Jupiteri voogedastusplavormil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles