Rakveres algab omanäoliste ürituste projektikonkurss

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Rakvere kaunid paigad ootavad täitmist põnevate ja publikurohkete ettevõtmistega.
Rakvere kaunid paigad ootavad täitmist põnevate ja publikurohkete ettevõtmistega. Foto: Vladislav Musakko

Rakvere linnavalitsus soovib mitmekesistada ja soodustada uute omanäoliste sündmuste korraldamist linnas. Selliste ürituste algatamiseks toimub projektikonkurss.

Rakvere abilinnapea Laila Taluniku sõnul soovitakse projektikonkursiga julgustada loovaid ja võimekaid inimesi mõtlema, milliseid üritusi võiks linnas korraldada, et need tutvustaksid Rakveret kui atraktiivset sihtkohta ning samas pakuksid linna ja piirkonna rahvale uusi elamusi. 

"Soovime, et ürituse korraldaja mõtleks laiemalt: vaataks avatud pilguga kogu linnapilti ja mõtleks läbi, kuidas kutsuda siia publikut ka kaugemalt," ütles Laila Talunik.

Konkursile on oodatud projektid üritustest, milles nähtub perspektiivi nende korraldamiseks Rakvere linnas ka edaspidi. Eeldatakse, et projekti looja oleks valmis selle ka teostama ning tal oleks läbi mõeldud, keda ja kuidas kaasata. Projektil peab olema meediaplaan, et selle turundustegevus aitaks kaasa Rakvere tuntuse suurenemisele.

Avalikkusele suunatud  ettevõtmistel osalevate isikute või publiku arv peab olema vähemalt 2000. Tingimuseks on ka see, et projekti raames korraldatavat üritust ei ole varasemalt korraldatud Rakveres ja see viiakse ellu 2021. aasta jooksul.

Taotlusi hindab Rakvere linnavalitsuse moodustatud hindamiskomisjon. Hinnatakse projekti sisu selgust, korraldatava ürituse uudsust Rakvere linnas, projekti elluviijate võimekust, meediaplaani asjakohasust, eelarve realistlikkust ja plaane riskide maandamiseks.

Taotluse esitamise tähtaeg on 1. märts. Üks taotleja võib osaleda mitme projektiga. Eraldatava toetuse alammäär on 5000 eurot ja ülemmäär 20 000 eurot ühe taotluse kohta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles