Linnaruumis on ohtlike puude eemaldamine vältimatu

Katrin Uuspõld
, ajakirjanik
Copy
Selle remmelga juures on aastakümnete jooksul paljud lapsed mänginud, aga nüüd saab tema aeg ümber. Linnaaedniku sõnul annavad puu halvast seisukorrast märku mädanik ja kuivanud oksad, mis muudavad ta ohtlikuks.
Selle remmelga juures on aastakümnete jooksul paljud lapsed mänginud, aga nüüd saab tema aeg ümber. Linnaaedniku sõnul annavad puu halvast seisukorrast märku mädanik ja kuivanud oksad, mis muudavad ta ohtlikuks. Foto: Ain Liiva

Paratamatult tuleb linnaruumis igal aastal võtta maha puid, mis mingil põhjusel on muutunud ohtlikuks. Inimesi seovad puudega emotsionaalsed sidemed ja enne saemeeste saabumist oodatakse selgitusi põhjuste kohta.

Rakveres Viru tänava lõpus Soolikaoja ääres on üks suur vana remmelgas saanud külge punased märgid, mis viitavad tema peatsele mahavõtmisele. Paljudele on see puu, mille tüvel lapsepõlves turnitud, ja praegu ronib seal meelsasti juba järgmine põlvkond.

Rakvere linnaaednik Anu Otsma selgitas, et ühtki puud ilma põhjuseta maha ei võeta. Konkreetne remmelgas on tema sõnul kehvas seisus. “Meile andis ka päästeamet teada, et neil on raskusi sealt läbipääsuga. Puu võras on kuivi oksi, mis näitab, et puu tervis ei ole hea, samuti on puul mädanik ja lõhed,” nimetas Otsma põhjused. Linnaaednik selgitas ka, et remmelgatele on iseloomulik see, et aja jooksul muutub nende juurekava nõrgaks ja puud vajuvad võra raskuse all viltu. Ta tõi näiteks, et Rakveres vanadekodu taga Supeluse pargis on sel põhjusel tulnud pea igal aastal mõni remmelgas eemaldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles