Haljala merekaru kaitseb kogukonna hinge

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Taamal paistev Haljala kiriku torn on peaaegu sama kõrge kui purjelaeva Sedov purjemast. Mast, mille otsas Margus Laigu 17-aastasena turnis.
Taamal paistev Haljala kiriku torn on peaaegu sama kõrge kui purjelaeva Sedov purjemast. Mast, mille otsas Margus Laigu 17-aastasena turnis. Foto: Marianne Loorents

See ei ole esimene persoonilugu, mis Margus Laigust meedias ilmunud on. Eelmist on aga pea võimatu kuskilt leida, kuna see kirjutati Lääne-Saksamaal, ajal, mil praegune Haljala alevikuvanem meremehena maailma avastas.

Haljalas sündinud, õppinud, kasvanud, vahepeal maakerale mitu tiiru peale teinud Margus Laigu naasis sünnipaika 15 aasta eest. Kogukonnaga on ta alati hästi läbi saanud. Kuid selle juhiks asumine tuli talle endalegi üllatusena kahe aasta eest.

Haljala maine parandamise ja kogukonna heaolu enda hingeasjaks võtnud ning Haljala alevikuvanema positsioonile asunud Margus Laigu (49) elas nooruses värvikat ja seiklusrohket elu. Ta on pesapallikurikaga piraate taga ajanud, Cali narkokartelliga kokku puutunud ning turninud oma aja maailma kõrgeima purjeka Sedovi mastide otsas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles