Koka õudusunenägu: tüsistused võivad panna elukutset vahetama

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Koroona, mis ei hiili mööda hämaraid nurgataguseid, vaid võib koju saabuda koos lähedastega, pani naerusuise Sõmeru kooli koka Ave Holmi vahepeal tõsise valiku ette.
Koroona, mis ei hiili mööda hämaraid nurgataguseid, vaid võib koju saabuda koos lähedastega, pani naerusuise Sõmeru kooli koka Ave Holmi vahepeal tõsise valiku ette. Foto: Marianne Loorents

​Sõmeru kooli kokk Ave Holm ei pea vajalikuks varjata, et nakatus detsembri alguses palju kõneldud viirusega. Kui Ave täisealine poeg oma kaasaga Pärnust nädalavahetuseks külla sõitis, oli kõik veel korras. Pühapäeval tekkis minial kõrge palavik ja nad kütsid Pärnu poole tagasi. Esmaspäeva hommikuks selgus, et tegu on koroonaga, ja Ave Holmi pere jäi koju karantiini.

Kolme-nelja päeva pärast hakkas Ave endal veidraid märke täheldama. Kõik algas kurikuulsast lõhna- ja maitsemeele kaotusest ning siis tursus nina üles, aga nohu ei tulnud. “Mul ei olnud palavikku, mul ei olnud siis köha, ma ise tundsin ennast põhimõtteliselt tervena,” meenutas naine. Kuna nähud olid ilmsed, suunati ta koos mehe ja kooliealise tütrega testi tegema.

Selgus kole tõde – perekond on nakatunud. Naise sõnul kulges haigus kõigil eriliste vaevusteta. Kohustuslik periood veedeti kodus. “Mul ei olnud siis midagi hullu, ja kui koroonast terveks sain, siis jõudsin isegi paar nädalat tööl käia,” rääkis ta ja telefonis kostis paar köhatust. “Tööle naastes ei tundnud end üldse haigena. Ainult mingi väike köha oli,” jätkas ta oma lugu ning rääkis, et köha läks järjest hullemaks. Tütar, kel haigusperioodil üldse midagi häda polnud, hakkas samuti köhima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles