Tapa heategevusliku maalinäitusega koguti Pika Perekodule 435 eurot

Katrin Uuspõld
, ajakirjanik
Copy
Kunstinäituse "Maalides head" oksjoni kõige hinnalisemaks tööks sai muusik Ilmar Kaldi lõuendile kantud jalgrattur.
Kunstinäituse "Maalides head" oksjoni kõige hinnalisemaks tööks sai muusik Ilmar Kaldi lõuendile kantud jalgrattur. Foto: Ain Liiva

Jaanuari viimase päevaga läks lukku Tapa kultuurikojas väljas olnud heategevuslik maalinäitus, millega koguti raha Pika Perekodule kunsti- ja loominguliste tegevuste vahendite soetamiseks.

Üksteist Tapalt pärit tuntud inimest ja haridusasutuste juhti lõid oma kunstiteosed ning kahe kuu jooksul said oksjonil kaheksa maali endale uued omanikud. “Maalid, millele ei leitud oksjoni abiga omanikke, lähevad omaniku nõusolekul Pika Perekodu ruumides olevatele seintele kaunistuseks. Kokku koguti heategevusliku näitusega 435 eurot,” rääkis projekti ellukutsuja Ade Piht.

Suurimaks heategevuslikuks pakkumiseks oli tema sõnul 300 eurot, mille tegi Siret Tuula ­Ilmar Kaldi maalile. “Esialgu ei olnud mul üldse plaanis maali osta, aga Ilmari maal justkui võttis mu teekonnale kaasa ning ma tundsin, et pean ikkagi pakkumise tegema,” sõnas Siret Tuula, kes igal aastal leiab võimalusi annetada ja head teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles