Üldhariduskoolides algavad rahuloluküsitlused

Katrin Uuspõld
, ajakirjanik
Copy
Tänasest algavad üldhariduskoolides riiklikud rahulolu- ja koolikeskkonna küsitlused.
Tänasest algavad üldhariduskoolides riiklikud rahulolu- ja koolikeskkonna küsitlused. Foto: Elmo Riig

Tänasest algavad üldhariduskoolides riiklikud rahulolu- ja koolikeskkonna küsitlused. Osalema on oodatud 4., 8. ja 11. klasside õpilased, kõik täiskasvanute gümnaasiumite õppurid, õpetajad ning 1.–9. klasside õpilaste vanemad. Küsitlusse on kaasatud 500 Eesti kooli ligikaudu 40 000 õpilast.

.

Haridus- ja noorteameti testide ja hindamise osakonna juhataja Aimi Püüa tõdeb, et rahuloluküsitlused on õppeasutuse juhtkonnale suureks abiks koolitöö korraldamisel. "Iga osalenud haridusasutuse juht saab enda kooli tulemuste kohta tagasisidet, mida on võimalik kasutada nii eelmise õppeaasta tegevuste analüüsimisel kui edaspidiste plaanide seadmisel," selgitas Püüa.

Lisaks viiendat korda toimuvatele anonüümsetele rahuloluküsitlustele korraldatakse koostöös Tallinna ülikooliga tänavu valimisse sattunud koolide hulgas isikustatud andmekogumine. Selle raames analüüsitakse seoseid 4. ja 8. klasside õpilaste rahulolu ja üldpädevuste vahel.

Üldhariduskoolide rahuloluküsitlused toimuvad 8. veebruarist 14. märtsini. Rahuloluküsitused tulevad sel kevadel ka kutseõppeasutustes ja lasteaedades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles