Riigi toel kohandati mullu 19 puudega läänevirulase kodu

Katrin Uuspõld
, ajakirjanik
Copy
Kõige rohkem tehti toetusraha eest tualettruumide kohandamistöid.
Kõige rohkem tehti toetusraha eest tualettruumide kohandamistöid. Foto: Ain Liiva

Riigi tugiteenuste keskuse (RTK), sotsiaalministeeriumi ja kohalike omavalitsuse koostöös rahastati 2020. aastal 550 puudega inimese kodu kohandamist, mis võimaldab neil kodus iseseisvamalt toime tulla. Lääne-Virumaal puudutas see toetus üheksateistkümnes kodus enamasti tualettruumide kohandamist kokku 65 000 euro eest.

Toetusmeetmest said raha taotleda kohalikud omavalitsused, kes korraldavad puuetega inimeste kodude ümberehitust.

RTK teenusekoordinaator Natalja Tšikova sõnul saadi toetust kõigist Lääne-Virumaa omavalitsustest, enim kohandusi tehakse Tapa ja Viru-Nigula vallas – mõlemas neljas kodus – ning kolmes Vinni valla kodus. "Ülejäänud omavalitsustes kohandatakse üks või kaks kodu," täpsustas Tšikova.

RTK sotsiaalse taristu, finantsinstrumentide ja haldusvõimekuse arendamise talituse juhataja Marek Atoneni sõnul sai toetuse abil parandada inimeste liikumist ning hügieeni- ja köögitoiminguid. "Kõige rohkem tehakse tualettruumide kohandamist ning liikuvust parandavaid kohandusi – kaldteede rajamist, ukseavade kohandamist, platvormtõstukite paigaldamist," rääkis Atonen, kuidas toetust on üle Eesti kasutatud.

Puuetega inimeste eluaseme füüsilise kohandamise meedet rahastatakse kuni 85 protsendi ulatuses Euroopa Regionaalarengu Fondist ja ülejäänud kulud katab kohalik omavalitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles