Tallinna–Tartu liini uued rongid hakkavad sõitma 2024. aasta lõpus

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Uued rongid hakkavad teenindama Tallinna–Tartu liini, millelt vabanevaid diiselronge (pildil) saab kasutada teiste liinide graafikute tihendamiseks.
Uued rongid hakkavad teenindama Tallinna–Tartu liini, millelt vabanevaid diiselronge (pildil) saab kasutada teiste liinide graafikute tihendamiseks. Foto: Marianne Loorents

Škoda Vagonka ning Škoda Transportation konsortsium sõlmisid AS-iga Eesti Liinirongid (Elron) lepingu kahesüsteemsete elektrirongide tootmiseks ja tarnimiseks, edastas BNS. Kuue rongi maksumus on 56,2 miljonit eurot ja need hakkavad sõitma alates 2024. aasta lõpust Tallinna–Tapa–Tartu liinil, mis selleks ajaks elektrifitseeritakse. 

Hankelepinguga kaasneb ka viieaastane hooldusvaruosade ja -materjalide pakett. Elektrirongid on mõeldud kasutamiseks elektrifitseeritud liinidel rööpmelaiusega 1520 millimeetrit ning on kohandatud Eesti ilmastikutingimustele vastavaks, teatas Škoda.

Uute rongi maksimaalne kiirus on 160 kilomeetrit tunnis ning neisse on kavandatud vähemalt 270 istekohta, sealhulgas 48 esimese klassi kohta. Lisaks on rongides spetsiaalsed kohad ratastoolis reisijatele, lapsevankritele ja jalgratastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles