Maksuamet soovitab tulude deklareerimisega mitte kiirustada

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Maksu- ja tolliamet tutvustas eelmise aasta tulude deklareerimise korda.
Maksu- ja tolliamet tutvustas eelmise aasta tulude deklareerimise korda. Foto: Peeter Langovits

Alates esmaspäevast, 15. veebruarist saab maksu- ja tolliametile (MTA) hakata esitama tuludeklaratsioone. MTA soovitab inimestel kindlasti mitte esimestel nädalatel büroodesse kohale rutata, kuna tekkida võivad pikad järjekorrad. Koroonaviiruse leviku tõkestamiseks tuleb aga oodata õues.

Kannatust tasub varuda ka elektroonilise deklaratsiooni esitajatel – varasem praktika on näidanud, et esimestel päevadel on koormus infosüsteemile väga suur ja seetõttu ei saa kõik soovijad korraga deklaratsiooni täitma asuda. Ooteaeg võib olla pikk ka infotelefonile helistades.

“Kiiret ei ole, tuludeklaratsiooni on aega esitada 30. aprillini,” ütles MTA füüsiliste isikute tulude ja maksustamise teenusejuht Grete Urbel. “Enammakstud tulumaksu tagastamine toimub samamoodi kui varasematel aastatel – kui deklaratsioon on korras ning ei vaja kontrolli või lisadokumentide esitamist, laekub raha paari nädala jooksul. Seejuures ei olene tagastamise kiirus otseselt deklaratsioonide esitamise järjekorrast. Viimane tähtaeg tagastamiseks on 1. oktoobril.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles