Turvavarustuse vale kasutus võib maksta elu

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Turvahälli ostes tuleb järgida selle kasutusjuhendit: seal kirja pandud lapse kaalu ja vanust või pikkust.
Turvahälli ostes tuleb järgida selle kasutusjuhendit: seal kirja pandud lapse kaalu ja vanust või pikkust. Foto: Peeter Langovits

Küllap nii mõnigi ehmus, lugedes uudist, et transpordiamet palub üle kontrollida kasutusel olevad Recaro turvaistmed Tian Core ja Tian Elite, mis võivad olla lastele ohtlikud. Ametkond sai sellise info ohtlikest toodetest teada andva kiire teabevahetuse süsteemi vahendusel.

Toode ei vasta Euroopa Parlamendi ja Euroopa Nõukogu direktiivile üldise tooteohutuse kohta. Teate kohaselt võib laste turvaistme vöö osaliselt tooli küljest lahti tulla, mille tagajärjel ei pruugi turvafunktsioon olla enam täielikult tagatud ning oht, et laps viga saab, on suurem.

Paljusid ärritavad nimed Euroopa Parlament ja Euroopa Nõukogu, aga siin tasub teada uue turvavarustuse soetamisel või vana kontrollimisel, et kõik Eestis müüdavad turvaseadmed peavad vastama Euroopa turvanõuete standarditele ja olema varustatud märkega ECE R44/04 või ECE R129 i-Size. Rakvere politseijaoskonna piirkonnavanema Kristi Risti sõnul soovitavad nende märgetega tooteid ka politseinikud sõidukite turvavarustuse kontrollil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles