Kaarma teeäärekohvik pakub maitseid nii Ameerikast kui ka Aasiast

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Tõnu ja Tarvo Kümnik taluvad teineteist köögis hästi.
Tõnu ja Tarvo Kümnik taluvad teineteist köögis hästi. Foto: Ain Liiva

Bensiinijaama kõrval "burksi" müümine kõlab justkui seik filmist "Tulnukas". Siiski on Väike-Maarja külje all Kaarmal mullu novembrist avatud kohviku taga kaks täiesti kohalikku venda.

Tarvo ja Tõnu Kümnik on valitud ametit pidanud üle viieteist aasta, käies läbi klassikalise alt-üles-redeli. Nad on alustanud ametikoolist, teinud abitöid restoraniköökides, liikunud vanemkoka ja lõpuks peakoka kohale.

Mõned aastad tagasi asutasid nad ettevõtte, mille alt pakkusid üritustele toitu alates suupistelaudadest kuni kohale tulnud grillmeistri kohapeal valmistatud söökideni. Seda tegevust nimetab Tarvo Kümnik lisahobiks, kuna see käis põhitöö kõrvalt vabast ajast. Tööks muutus ettevõtmine siis, kui neile pakuti kodu lähedal asuvat Kaarma üüripinda. Nii sündiski Route 22.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles