Rappa minek kõlab tänapäeval inimese kõrvus positiivselt

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Hanerivis liiguti loodusgiid Liina Steinbergi järel Peetla rabas ning ammutati emotsioone ja teadmisi.
Hanerivis liiguti loodusgiid Liina Steinbergi järel Peetla rabas ning ammutati emotsioone ja teadmisi. Foto: Piret Saul-gorodilov

Eelmisel laupäeval meenutasid taevast vaikselt langevad helbekobarad udusulgi ja lapsepõlves loetud muinasjuttu “Lumeeit”, kus patju kloppides lumesadu tekitati. Tõotas tulla kaunis päev rabamatkaks.

Veebruari teisel päeval tähistati rahvusvahelist märgalade päeva ja üle Eesti korraldati loodusmatku. Liina Steinberg, kes on loodusgiid, kutsus mind Peetla rabasse matkama.

Sõitsin GPS-i abil ettenähtud kohta Emumäe ja Salla küla läheduses ning jõudsin raba servas asuva OÜ Vestur tehnikapargi hoovile, kus Liina väikesele seltskonnale kaardilt meie liikumistrajektoori näitas. Asutasime minekule piki turbaaladevahelist teed, mille traktor oli meie jaoks lahti lükanud. Selle serva palistasid algul mitmesugused veidrad masinad, mis lasid pilgu heita turbavarumise ajalukku. Tehnikat leidus eri aastakümnetest. Praegu on suvel kasutusel tolmuimejaid meenutavad turbakogujad, sest Peetla rabas varutakse jätkuvalt turvast – mõistlikes kogustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles