Päästeamet ja tööinspektsioon kontrollivad ohtlikke kemikaale käitlevaid asutusi

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Olenemata kemikaalide omadustest ja kogusest tuleb neid käidelda selliselt, et nad ei põhjustaks ohtu ning nendega kaasnev mõju oleks võimalikult väike.
Olenemata kemikaalide omadustest ja kogusest tuleb neid käidelda selliselt, et nad ei põhjustaks ohtu ning nendega kaasnev mõju oleks võimalikult väike. Foto: Kristjan Teedema

Järgmisel nädalal alustavad päästeamet ja tööinspektsioon esimest korda ühist reidi, et kontrollida üle kogu Eesti asutusi, kes käitlevad väikses koguses ohtlikke kemikaale.

Kontrollitavate asutuste hulka kuuluvad näiteks spordihooned ja tervisekeskused ning koolid ja lasteaiad, kus on basseinid, samuti spaad ja veekeskused, aga ka ettevõtted, kus kasutatakse värve, õlisid, pesukemikaale, vahuaineid ja teisi ohtlikke aineid. Olenemata kemikaalide omadustest ja kogusest tuleb neid käidelda selliselt, et nad ei põhjustaks ohtu ning nendega kaasnev mõju oleks võimalikult väike.

Suurõnnetuse ohuga ettevõtteid kontrollib päästeamet regulaarselt ja kontroll nende üle on range.

"Lisaks suurtele ettevõtetele võivad aga ohtu põhjustada ka kõik teised ettevõtted või asutused, kes käitlevad kemikaale. Ohu suurus sõltub seejuures mitmest tegurist: näiteks sellest, missugused on käideldava kemikaali kogused, kas ainet vaid hoiustatakse või kasutatakse seda protsessides, missuguseid ennetus- ja leevendusmeetmeid on ettevõtted rakendanud ja nii edasi," selgitas päästeameti ohutusjärelevalveosakonna ekspert Reelika Kuusik.

Päästeameti ja tööinspektsiooni ühine kontrollreid algab 15. veebruaril ning kestab 12. märtsini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles