Lahemaa koostöökogu teeb ettevalmistusi rahvuspargi 50 aasta juubeliks

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Rahvuspargis tutvustatakse keskkonda ja looduses viibimise võimalusi. 
Rahvuspargis tutvustatakse keskkonda ja looduses viibimise võimalusi. Foto: Ain Liiva

Palmses Lahemaa rahvuspargi külastuskeskuses toimus 28. jaanuaril keskkonnaameti korraldatud Lahemaa koostöökogu liikmete ja kohalikke elanike koostöökogu koosolek ja aruteluring "Lahemaa rahvuspark 50". Kavandati Lahemaa rahvuspargi juubeliaastat.

Lahemaa rahvuspark asutati 1. juunil 1971 Põhja-Eestile iseloomulike loodus- ja kultuurmaastike kaitseks ning praegu on rahvuspargi haldajaks keskkonnaamet. Juubelit plaanib keskkonnaamet koostöös Virumaa Muuseumidega tähistada esmaspäeval, 31. mail ja teisipäeval, 1. juunil rahvusvahelise konverentsiga Palmses. Sellele eelnevale nädalavahetusele oodatakse kogukondade kavandatavaid üritusi, mis on pühendatud rahvuspargi 50. sünnipäevale.

"Saame toetada eelarvest juubeliüritusi külades, miks mitte ka taludes või kusagil looduses. Need võivad toimuda konverentsile eelneval nädalavahetusel, aga ka maikuu jooksul või mõnel muul ajal juubeliaastal. Palume hiljemalt 15. veebruariks teada anda neist üritustest, millele on soov saada keskkonnaametilt rahalist tuge. Suuri summasid pole võimalik jagada, aga saab ehk natuke aidata," kõneles keskkonnaameti põhja regiooni kultuuripärandi spetsialist Ave Paulus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles