Kas suurte kogemustega lätlane külvab vastaste seas paanikat?

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Rihards Kuksiks siirdus Rakvere Tarvast mängima kodumaale.
Rihards Kuksiks siirdus Rakvere Tarvast mängima kodumaale. Foto: Rokas Lukosevicius

Rakvere Tarva korvpallimeeskond on Eesti-Läti liigas võitnud kaks korda järjest Pärnu Sadamat, kes sellest hoolimata püsib Eesti alagrupis teisel kohal. Kolmapäeval said Tarva eest platsile ka kõik pingimehed ja ikkagi võideti favoriidiks olnud pärnakaid nende koduväljakul 96:56.

Seejuures ei saa Pärnu meeskond end välja vabandada ka vigastuste või koroonaviirusega, sest kõik põhitegijad käisid neil kolmapäevases kaotusmängus väljakul. Äkki seisab Tarva edu taga hoopis ülikogenud lätlane Rihards Kuksiks, kes meeskonna vastse täiendusena ongi platsil käinud vaid Pärnu vastu, kuid selle eest on oma kohalolekuga muutnud tublisti Tarva mängujoonist.

Isiklikus plaanis on Kuksiksi statistilised näitajad olnud kahes mängus küll üle Harju keskmise, aga mitte midagi erilist: punkte vastavalt 17 ja 21, efektiivsusnäitaja 21 ja 13. Samas on 32-aastane ja 198 sentimeetri pikkune mängija äärmiselt universaalne, suutes täita väljakul kõiki positsioone – ka keskmängija oma –, ja tema platsil olles saavad Tarva treenerid varieerida taktikaga. Näiteks mängida ilma tsentrita, aga väga kiiret mängu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles