Põhikoolide tulevik on selgusetu

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Rakvere riigigümnaasiumi loomiseks muutuvad Rakvere põhikool, reaal­gümnaasium ja gümnaasium 1. septembril 2022 põhikoolideks. Tänaseks pole teada, kes jääb, kaob või liitub.
Rakvere riigigümnaasiumi loomiseks muutuvad Rakvere põhikool, reaal­gümnaasium ja gümnaasium 1. septembril 2022 põhikoolideks. Tänaseks pole teada, kes jääb, kaob või liitub. Foto: 3 X Marianne Loorents

Kui 1. septembril 2022 on Rakvere riigigümnaasiumis avaaktus, kõlab koolikell ka linna põhikoolides. Kui mitmes, seda ei tea veel keegi. Koolidirektorite sõnutsi on viimane aeg teha otsuseid, kas ja kuidas edasi minnakse. Linnajuhid lubavad aga volikogu viimast sõna alles aasta pärast kevadel.

Nädal tagasi alustas Rakvere põhikooli direktor Lea Pilme koolis koostöövestlusi, kus asjaosalised seavad enda ja kooli tulevikuplaane. Olukord on keeruline, selle kirjeldamiseks kasutab ta sõna “teadmatus”.

“See on ilmvõimatu, sest me ei tea, mis järgmisest õppeaastast saab, kas meil on suur tulevik ees või on see meie kooli viimane aasta,” ütles Pilme. Tema sõnutsi on suurim mure see, et otsus põhikoolivõrgu kohta on linnavolikogul tegemata. Pilme nentis, et isegi kui volikogu otsustab RP sulgeda, tuleb ka sulgemisprotsessis juhtida, ja võimalikult hästi. “Lõpetama peab oskama vääriliselt,” märkis koolijuht. Pilme sõnul on tegevused juba ajakriitilised ja tema suurim hirm on selle pärast, et otsused lükatakse sügisesse. “See on juba hilja,” ütles Pilme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles